Agility

Agility (ook wel behendigheid genoemd) is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt vergelijkbaar met jumping bij paardensport. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding. Het parcours omvat een combinatie van hoogtesprongen, breedtesprong, band, paaltjes, katteloop, A-schutting, wip, tunnel, muur en, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. Zodra er een fout gemaakt wordt, bijvoorbeeld een lat valt van de hoogtesprong, dan krijgt de combinatie strafpunten, ook weigeringen tellen als fout. Zodra de hond een verkeerde hindernis neemt dan volgt er een diskwalificatie. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd.

Er wordt getraind in twee verschillende groepen, te weten:

  • De beginners. Hier worden alle toestellen aangeleerd en korte parkoersen gelopen.
  • De gevorderde groep. In deze groep wordt er veel aandacht geschonken aan het zo duidelijk mogelijk begeleiden van de hond en wordt er veel gewerkt aan het analyseren van de te lopen parkoersen. Hoe kan men deze zo snel en foutloos mogelijk afleggen.

Onze instructeur geeft met veel plezier les in de Agility. Er zal altijd op een hondvriendelijke manier lesgegeven worden, dit kan op recreatieve wijze of op wedstrijdniveau.

Lijkt het u leuk om in een ontspannen sfeer en onder leiding van een enthousiaste Agility instructeur mee te doen, meldt u dan zo snel mogelijk aan.

Agility lessen worden alleen op zondag gegeven.

Heeft u vragen?

Dan kunt u direct contact opnemen met de volgende personen. Of maak gebruik van onsĀ contactformulier.

Flyball

Aad Hack
06-39228455
flyball@hsvdeoase.nl

Agility

Jan Waltmans
010-4212695
agility@hsvdeoase.nl

Gedrag en gehoorzaamheid

Ivonne Mangelaars
06-38321349
pupopvoeding.gg@hsvdeoase.nl

HOOPERS

secretariaat@hsvdeoase.nl

Algemene zaken

Corrie Jansen
06-13839171
secretariaat@hsvdeoase.nl