Gehoorzaamheid

Een hond kopen is gemakkelijk en een hond te eten geven is ook niet moeilijk. Maar een hond zo opvoeden dat u er zelf maximaal plezier van hebt en de maatschappij er geen last van heeft is niet zo gemakkelijk, daar moet men moeite voor doen.

Het is niet leuk als uw hond achter fietsers en trimmers aanjaagt, het is niet leuk als uw hond met modderpoten tegen de buurman opspringt die net naar een receptie wil gaan, het is niet leuk als uw hond het enige grasveldje onderpoept waar kinderen nog kunnen spelen, het is niet leuk als u met uw hond in de stad wandelt en hij plast tegen alles wat hij maar tegenkomt.

Onze honden kunnen als ze niet opgevoed zijn heel veel overlast veroorzaken. Buiten, maar ook binnen. Verhalen genoeg van honden die op uw bed gaan liggen of op de bank en u willen bijten als u ze zegt dat ze daarvan af moeten. Tientallen voorbeelden zijn er te noemen van hoe het niet moet.

Onze vereniging gaat u helpen om samen met u uw hond goed op te voeden. We hebben een programma waarmee we u vanaf het begin kunnen helpen. Als u uw pup heeft kunt u al bij ons terecht voor een Opvoedingscursus vanaf een leeftijd van 7 weken. De pup moet dan wel volgens schema geënt zijn. Het is heel belangrijk dat u direct als u de pup heeft begint met opvoeden. Tot de 12e week is een heel belangrijke fase voor een pup. In die weken moet hij indrukken opdoen waar hij zijn hele leven profijt van heeft. Alles wat hij in die periode mist kan een probleem worden en blijven.

Tijdens de opvoedingscursus leren wij ze hoe ze zich moeten gedragen bij de dierenarts, in een restaurant, op een terras, niet te jagen achter fietsers, trimmers en auto’s, u niet over straat heen te sleuren, zich te gedragen in de auto, stil te zijn als dat nodig is, enz. Eigenlijk dus al die dingen die mensen normaal gesproken iedere dag of regelmatig met hun hond doen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de normale zaken die iedere hond moet leren zoals zit, af, op zijn plaats blijven, komen als je roept, enz. 

Er zit nog wel een addertje onder het gras. U hebt steeds gelezen dat wij het de honden gaan leren. Maar dat is niet waar. Wij gaan het u leren. Wij geven u de juiste manier aan om uw hond alles te leren wat nodig is om een hond te krijgen waar u en de hond heel veel plezier van hebben en anderen geen last. Naast de opvoedingscursus hebben we nog de cursussen Elementaire Gehoorzaamheid (club EG), Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid (club VEG) en Gedrag en Gehoorzaamheid (club GG 1 & club GG 2)

Heeft u vragen?

Dan kunt u direct contact opnemen met de volgende personen. Of maak gebruik van ons contactformulier.

Flyball

Aad Hack
06-39228455
flyball@hsvdeoase.nl

Agility

Jan Waltmans
010-4212695
agility@hsvdeoase.nl

Gedrag en gehoorzaamheid

Ivonne Mangelaars
06-38321349
pupopvoeding.gg@hsvdeoase.nl

HOOPERS

secretariaat@hsvdeoase.nl

Algemene zaken

Corrie Jansen
06-13839171
secretariaat@hsvdeoase.nl